Andreas kan tacka grävlingens känsla för ordning och reda

Borlänge (JJ) I slutet av oktober grytade Andreas Larssons tyskterriertik Asta. Hunden kom upp efter en timma men inte pejlhalsbandet. Tur då att grävlingar gillar att hålla det snyggt och prydligt i sitt gryt. Nu i helgen kunde halsbandet hämtas ett par meter utanför öppningen.

Tredje gången gillt! Andreas återfann sin pejl efter nio månader. Foto: Privat

– Jag åkte ju ändå på att köpa ett nytt i höstas, säger Andreas Larsson och skrattar.

Det var under älgjakt som hans tyska jaktterriertik fick för sig att gryta.

– Det hade gått trögt ett tag och helt plötsligt fick jag frågetecken på pejlen. Jag visste ju att hon gillar gryt så det var bara att gå dit och vänta. Efter en timme kom hon men då saknades halsbandet.

Till historien hör att Andreas vid det här laget är relativt luttrad. Det är nämligen tredje gången hunden gått i gryt och kommit ut utan pejlhalsband.

– Alla tre gångerna det hänt har halsbandet återfunnits. De två första gångerna hittade min kompis Jonas Edman halsbandet efter några månader. Denna gång var det jag själv som hittade det.

Andreas misstänker att det är grävlingen själv som burit ut det.

– De är ordningssamma djur som till skillnad från räven gillar att ha det snyggt och prydligt. Det ser man ju också när man jämför hur det ser ut utanför räv- och grävlinggryt.

Till hösten finns en återigen överhängande risk att historien upprepar sig och Andreas kommer därför se till att ha halsbandet, precis som tidigare, är rätt löst fäst på hunden.

– Det är betydligt bättre att halsbandet blir kvar nere i grytet än att hunden blir kvar, säger han.

 

AKTUELLT

Äldre man sköt på hjort bland villor – polisen utreder

En man i närmare 90-årsåldern misstänks för brott sedan han på måndagsmorgonen skjutit på en dovhjort inne i tätbebyggt område. – Det fanns inget kulfång på platsen. Det är bara tur om ingen fastighet i närheten träffats, säger eftersöksjägaren som larmades ut till händelsen.

Svenska Ulrika vann amerikansk jägartävling

Svenska Ulrika Karlsson-Arne har korats till vinnare i den amerikanska jägartävlingen Extreme Huntress. – Det som bland annat gav mig vinsten var att jag hade bra jakter, berättar Ulrika via telefon från USA.

Krönika: Sveriges mest otacksamma uppdrag!

En eftersöksjägare vågade inte förkorta lidandet på varg häromdagen, en annan fick inte skottlossningstillstånd eftersom vildsvinet körts på i detaljplanerat område. För några år sedan omkom en eftersöksjägare under ett pågående eftersök. Otaliga är vittnesmålen som beskriver en vardag där medtrafikanter visar noll hänsyn och jaktmotståndare kallar eftersöksjägare kallblodiga mördare.

Annonser