Andra dokumenterat rådjursrena vildsvinshunden

Sala (JJ) Den andra vildsvinshunden som klarat ett RR-prov var återigen en Griffon Nivernais. Trästabos Coffee klarade av provet som genomfördes den 13 november utanför Sala.

Trästabos Coffee är den andra vildsvinshunden i Sverige som fixat ett RR-prov.
Trästabos Coffee är därmed Sveriges andra drivande vildsvinshund som klarat rådjursrenhetsprov (RR-prov). Provmarken var Salsbohed utanför Sala. Hundens ägare Ingvar Palm har all anledning att vara stolt.

Nivernais är officiellt den enda hundrasen av drivande vildsvinshundar som klarat ett RR-prov, dessutom två gånger. Med en hund som är specialiserad på att enbart jaga vildsvin förlängs hundjaktsäsongen och man får därmed börja jaga vildsvin redan den första augusti.
 
Svenska Griffon Nivernais klubben är väldigt tydlig med att en Nivernais ska vara hjortdjursren och enbart skall jaga vildsvin, en så kallad vildsvinsspecialist.  
 
 

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser