Andra björnen skjuten i Skyttmon

Ännu en björn har skjutits i Skyttmon i samband med PN-Jakts björnjaktSkyttmon (JJ) I dag sköts andra björnen i höst på marker kring Skyttmon i Jämtland. Björnen sköts av hundföraren Svein-Ove Nordsveen.

Jägarna på PN-Jakts björnjakt i Skyttmon hade tidigare haft kontakt med en björn som man inte lyckades skjuta. I dag prövade man återigen och då fick Rasmus Boströms hundar Oryx och Donna närkontakt med björnen som gick undan i gångstånd.

När björnen passerade en passkytt övergick gångståndet i sken och efter att ha passerat tre passkyttar och blivit påskjuten släppte Per Nordwall sin jämthane och Svein-Ove Nordsveen sin gråhund.

När björnen stannade och hundarna skällde ståndskall kunde Svei-Ove smyga fram och skjuta på sex meters avstånd.Den fällda björnen var en hane som vägde cirka 100 kilo

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.

Annonser