Andra björnen fälld i Skyttmon

Skyttmon (JJ) Nu på eftermiddagen fälldes den andra björnen vid PN Jakts björnjakt utanför Skyttmon.

 

Martin Johansson, Orust sköt nu i eftermiddag en björnhona vid PN Jakts björnjakt utanför Skyttmon. Robert Salomonsson och hans hundar skötte förarbetet.

Robert Salomonsson släppte tidigare idag sin halvstövare Gnistra som gjorde ett strålande spårarbete. Först efter nio kilometer spårning kom man ikapp björnen.

– Efter upptaget blev det både gångstånd och ståndskall. Vi hade en riktigt intressant och spännande jakt, hund och björn var nära att gå rakt i passet hos 4-5 skyttar. Men det blev aldrig riktigt bra lägen, berättar Robert från en skrapig mobiltelefon.

Vid ett tillfälle var det mycket nära att en passkytt skulle få skjuta björnen. Men just när björnen kliver upp på vägen kommer en buss full med bärplockare och förstör skottchansen.

– Till slut kommer björnen och hunden i passet hos Martin Johansson, Orust, som skjuter ett skott. Jag och Nathalie står och filmar och ser att det träffar. Gnistra har jagat länge då så vi beslutar oss för att släppa Frisco och Pelton.

Björnen gör en sväng ut mot utkanterna av marken. Men Robert och Nathalie genskjuter björnen och avslutar jakten. Björnen var en hona på uppskattningsvis 80-90 kg.

– Det är bara att gratulera Martin, vi gjorde bara ett avslut, menar Robert, som stannar kvar hos PN Jakt i ytterligare två dagar.

– På söndag åker jag hem till Vilhelmina och då startar min egen jakt, berättar Robert.

Har du också jagat björn? Skicka MMS till Jaktjournalen: 070-395 00 94      

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser