Anders Borg vill se Sténson som ny SJF-ordförande | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
2 månader sedan Svenska Jägareförbundet
Anders Borg förordar Henry Sténson som ledare för Svenska Jägareförbundet. Foto: Mikael Moilanen
Anders Borg vill se Sténson som ny SJF-ordförande

Jägaren och förre finansministern, Anders Borg, vill att Henry Sténson blir ny ordförande i Svenska Jägareförbundet.

Anders Borg skriver på Facebook att jakten behöver starka företrädare och att Svenska Jägareförbundet är viktigt i en tid då bland annat myndigheter och politiker tappat förståelsen för jakten som folkrörelse.

”Jakten är ett centralt intresse för Sverige. Vi jagar eftersom det är en central del av våra liv. Jakt är på många sätt inte en hobby, utan ett sätt att leva. Att bygga torn, röja pass, fundera på nya såter, träna hundarna, fodra viltet och planera jaktsäsongen är för många kärnan i årets gång”, skriver Anders Borg.

Han och Sténson har känt varandra mer än 30 år och jagat ihop många gånger. De har tillsammans upplevt jakt på både älg, vildsvin, rådjur och hare.

”Jakten behöver starka företrädare. Jag tror Henry kan vara rätt man för att leda Jägarförbundet det kommande åren. Jakten är värd att försvara och försvaret kräver ledare som har förmåga att stå upp för våra intressen. Hela Sveriges Jägarförbund behöver en stark ledning som ser till helheten och hela landet”, skriver Anders Borg.

Den första helgen i juni håller Svenska Jägareförbundet sin årsstämma och då avgörs om Henry Sténson eller Per Klingbjer, som är valberedningens förslag, blir ny förbundsordförande.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!