Anders Borg riskerar åtal för jakt med Holmen

Stockholm (JJ) Mututredningen kring skogsindustrikoncernen Holmens representationsjakter, där förre finansministern Anders Borg hör till de misstänkta, har kommit ett steg närmare ett åtal.

Enligt TV4 är förundersökningen klar och de misstänkta har nu delgivits förundersökningsprotokollet. Borgs advokat Hans Strandberg har uttryckt missnöje över det nya steget.

Nu har de misstänkta, som även inkluderar Holmens styrelseordförande Fredrik Lundberg och Handelsbankens styrelseordförande Pär Boman, till den sista juni på sig att begära ytterligare utredningsåtgärder av åklagaren.

Efter det kan åklagaren besluta om ett eventuellt åtal.

Enligt advokat Strandberg kan ett slutgiltigt besked väntas först efter sommaren, skriver Svenska Dagbladet.

AKTUELLT

Oenighet om höstens älgjakt i norra Dalsland

Dalsland (JJ) Flera jaktlag ställer helt in älgjakten i norra Dalsland eftersom de anser att det finns för lite älg. En helt förkastlig taktik, enligt Jonas Löfqvist, ordförande i det aktuella älgförvaltningsområdet.

Hundstopp vid björnåtel ska skydda honor med ungar

Stockholm (JJ) Nu kommer en ny förklaring till varför det är förbjudet för björnhundar att ta upp spår vid åtel. Regeln ska skydda honor med ungar, säger Per Risberg, handläggare på Naturvårdsverket, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser