Andelen kvinnliga jägare ökar

Kungsbacka (JJ) Medan antalet jaktkortslösare totalt minskar, omfördelas siffrorna mellan könen. De kvinnliga jägarna blir fler.

Andelen kvinnor i den svenska jägarkåren ökar. Foto: Istock

Det är Svenska Jägareförbundet som i ett pressmeddelande berättar att andelen kvinnliga jägare ökar. Totalt löser 18 481 kvinnor statligt jaktkort och det är en ökning med 255 jämfört med förra året.

– Många känner nog som jag, att man behöver komma ut i naturen mer. För mig är det bästa med jakten att få se när naturen vaknar, det är så obeskrivligt, säger jägaren Ebba Henning Planck i pressmeddelandet.

Hon tror att många jagar för att komma över klimatsmart kött. Det bekräftas också i en undersökning i Stockholm gjord av Kantar Sifo, som Jägareförbundet hänvisar till. 23 procent av de tillfrågade vill äta mer viltkött. 15 procent överväger att börja jaga för att det ska bli verklighet.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser