Alternativa jobb genom jaktturismen

NORRA SVERIGE (JJ) Hushållningssällskapet Rådgivning Nord har genomfört en undersökning som visar att jakt- och fisketurismen omsätter 55-70 miljoner bara i Västerbotten och Norrbotten varje år, rapporterar SVT Nordnytt.

Jakt- och fisketurismen skapar över 200 jobb i Norrbotten och Västerbotten. Många utav dem på orter där det är svårt att hitta ett fast jobb, visar Hushållningssällskapet Rådgivning Nords undersökning. 

Undersökningen visar också att ett drygt hundratal företag engagerar sig i jakt- och fisketurismen. Tillsammans omsätter dem 55-70 miljoner årligen.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser