Allt fler lodjursobservationer i Kalmar län

Kalmar län(JJ) Det finns ganska gott om lodjur i området kring Nybro. Och de senaste åren har det gjorts fler lodjursobservationer än tidigare.

En person lyckades nyligen fotografera ett lodjur utanför Nybro. Och den bilden har Sveriges Radio P4 Kalmar publicerat på sin hemsida.
Det finns ganska gott om lodjur i området.
Många jägare tror att lodjuren är fler än vad myndigheterna uppger.

– De två senaste jaktsäsongerna så har det gjorts betydligt fler lodjursobservationer än tidigare år.Det handlar både om vuxna och föryngringar. På grund av snöfria vintrar så har det varit svårt att bestämma antalet, berättar en anonym jägare för Sveriges Radio P4 Kalmar.

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.

Annonser