Allmäna intressen vägs in i finska vargjaktsbeslut

Finland (JJ) Finska jord- och skogsbruksministeriet vill att även sociala skäl ska kunna utgöra skäl för vargjakt i landet.

– Vi behöver jakt för att öka lokalbefolkningens förståelse för stora rovdjur, säger överinspektör Jussi Laanikari på jord- och skogsbruksministeriet till Yle Uutiset.

I Finland förekommer årligen licensjakt på varg i stamvårdande syfte. I fjol sköts 78 djur. För de kommande två åren har jord- och skogsbruksministeriet föreslagit en tilldelning på 40 vargar per år.

För att utöka skälen till vargjakt vill jord- och skogsbruksministeriet nyttja en ny lagpararaf som ger möjlighet att fälla vargar av tvingande skäl med hänsyn till den allmänna säkerheten eller av andra skäl med allmänt intresse, rapporterar Svenska Yle.

 

 

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Annonser