Alliansen vill säkra en hållbar vargförvaltning

Kungsbacka (JJ) Alliansen oroas nu över de signaler som regeringen sänder angående rovdjursförvaltningen. Man ifrågasätter regeringens otydlighet i ärendet och anser att den redan beslutade rovdjurspolitiken ska ligga fast.

I ett pressmeddelande uttrycker Alliansen sin missnöjdhet över hur regeringspartierna valt att hantera rovdjursfrågan. De menar att riksdagens beslut från våren 2015, om en ny rovdjursförvaltning, skall ligga fast. I detta beslut finns det till exempel plats för selektiv vargjakt.

– Det är förvånande att Regeringen så tydligt verkar i motsatt riktning mot Riksdagens tillkännagivande från i våras. Man respekterar varken majoriteten i riksdagen eller de människor vars vardag påverkas mycket av den stora rovdjurstätheten, säger Ulf Berg (M).

Allianspartierna har också skarpa åsikter kring sättet Regeringen valt att arbeta för en förändring av den gällande beslutsordningen för skydds- och licensjakt. De tycker det är anmärkningsvärt att de har så bråttom och inte inväntar den process som just nu pågår i ärendet hos Högsta Förvaltningsdomstolen.

Alliansen föreslår nu ett tillkännagivande till regeringen med intentionen att den tidigare beslutade rovdjursförvaltningen skall fortsätta gälla.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser