Allert dödades av varg

Gråhunden Allert av Lirebu dödades idag av varg då han var med husse Anders Andersson ute i skogen. Angreppet skedde utanför Ekshärad i Värmland

Gråhunden Allert av Lirebu hade en fantastisk karriär bakom sig. Redan som tvååring, hösten 2005, blev han två vid älghund-SM. Året efter krönte han meritlistan med ytterligare framgångar då han vann NM och blev nordisk mästare.

Vargangreppet som skedde på eftermiddagen, idag måndag, inträffade i samband med att Anders Andersson, ägare till Allert var ute för att planera en röjning. Hunden var med lös och hade gått ut en runda och befann sig några hundra meter från ägaren när angreppet skedde.  

Anders skyndade sig mot platsen där han hört Allert skrika och såg samtidigt på pejlen att han närmade sig.

– Då såg jag två eller tre vargar som rörde sig runt platsen. Jag sköt först ett varningsskott och försökte sedan skjuta en av vargarna men det mesta talar för att det blev bom, säger Anders till Svensk Jakt.   

– En besiktningsman från Länsstyrelsen har varit på plats men det mesta tyder på att det var bom.  

– Allert uppmärksammades i Jaktjournalen som månadens hund våren 2006

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser