Älgvisit i radhusvilla

Stenungsund (JJ) Per Lervik fick oväntat besök i går när en älg hoppade in genom den stängda köksdörren.

Det var grannen som ringde och berättade vad som hänt eftersom ingen var hemma i radhuset när älgen kom på besök.
 Besökaren hade lämnat tydliga blodspår överallt i radhuset. Efter att ha krossat treglasfönstret i köksdörren rotade den runt i köket och fortsatte sedan in i vardagsrummet där den krossade möbler och ställde till oreda.  
Eftersom gardiner och persienner var neddragna tog älgen samma väg ut som den kommit in i huset. Någon skadad älg har inte varit synlig i området efter villabesöket.

AKTUELLT

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser