Älgtorn vandaliserade i Ersmark

Ersmark (JJ) I förra veckan upptäckte man i Ersmarks jaktlag att flera älgtorn blivit vandaliserade. Händelsen är nu polisanmäld.

Sture Carlsson som har jagat i Ersmark i cirka tolv år har alltid fått ha sitt älgtorn ifred, tills alldeles nyss. Förra veckan gjorde han och två andra ur jaktlaget upptäckten att någon utsatt deras älgtorn för skadegörelse.  
– Fönstren på mitt älgtorn var sönderslagna och de hade haft sönder stegen upp till tornet, säger han, till tidningen Norra Västerbotten.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser