Älgtjur stals ur slaktbod

Söderhamn(JJ) En älgtjur har stulits från en slaktbod som Håsnäs jaktlag har. Dessutom försvann en släpvagn och flera sågar.

Släpvagnen har återfunnits i närheten och den var blodig. Någon älg har man dock inte hittat. 
– Vi hade våra misstankar om att släpet skulle finnas i närheten. Vi åkte in på varje stickväg och letade och till sist hittade vi det, säger Rolf Bäcklin, ordförande och jaktledare i Håsnäs jaktlag, till Söderhamns-Kuriren.

Man misstänker att älgen slaktats på platsen där släpvagnen återfanns, för att sedan föras bort med bil. 
Polisen har försökt säkra fingeravtryck på platsen, men då det regnat under natten var detta svårt.
Det här rapporterar Söderhamns-Kuriren.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser