Älgtjur i Malmköping

En åttataggig älgtjur har skapat problem för bland annat villaägare i Malmköping. Nu har både kommunens miljökontor, länsstyrelsen, polisen och en jägare tagit upp jakten på älgen.

Redan i höstas kom de första larmen i Malmköping om en älg som tog sig friheter i villaägarnas trädgårdar. Och nyligen var älgens morgonhumär än värre. En person fick då ta skydd för älgen på trappan. När samme man en stund senare försökte skrapa isen från sin bil så uppvaktade älgen honom igen, mannen beslutade sig då att gå in och stänga dörren om sig. Detta uppger Eskilstuna-Kuriren.
För att åter skapa lugn på orten så har kommunens miljökontor, länsstyrelsen, polisen och en jägare tagit upp jakten på älgtjuren. Älgen avvek dock och man beslöt därför att avvakta med ytterligare åtgärder.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser