Älgtilldelning klar i sista sekund

Västra Götaland (JJ) Länsstyrelsens arbete med den nya älgförvaltningen har inneburit stora förseningar. Först i går blev alla tilldelningar klara. Bara fyra dagar innan jaktstarten. Över 2 000 B- och E-licenser har avregistrerats i länet.

Älgjägarna i Västra Götalands län kan andas ut. Arbetet med tilldelningar är äntligen klart. Foto: Per Jonson.
Lisbeth Johansson, på Länsstyrelsens naturvårdsenhet beskriver en enormt hektisk arbetsperiod. Den ursprungliga planen var att tilldelningarna skulle varit klara och utskickade redan vecka 34, i slutet av augusti.

– Vi märkte ganska snart att det inte skulle gå. Vi inte in ansökningarna i tillräckligt god tid. Dessutom var många inte fullständiga. Vi har gått från 3 500 områden till 760 områden, säger Lisbeth Johansson.

Över 2 000 B- och E-licensområden har avregistrerats. Ett tjugotal nya skötselområden har skapats i när jakten drar i gång på måndag finns 1221 skötselområden i länet.

På Länsstyrelsens hemsida kan man från och med i dag läsa mer om tilldelningarna.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser