Älgtätt i Holmenskogar

Nordanstig (JJ) Holmen Skogs flyginventeringar efter älg visar att det fanns 8,3 älgar per 1 000 hektar. Holmens målsättning är att balansera älgstammen på 5-7 älgar per 1 000 hektar.

Älgarna var ojämt fördelade över det 170 000 hektar stora området som inventerades. I ett område fanns 50 älgar på 1 000 hektar. Inventeringen visar även att det fanns en stor övervikt av kor. Endast 31 procent av de observerade vuxna djuren var tjurar. Av korna hade 37 procent kalv.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser