Älgskytt till domstol

Markaryd (JJ) Skjuter man vuxna älgar på oregistrerad älgjaktsmark bryter man mot lagen. Det har en 52-årig jägare fått erfara. Han åtalas nu vid Växjö tingsrätt för jaktbrott.

Enligt Smålandsposten ägde brottet rum för en år sedan i Markaryds kommun. Den vuxna älgen hittades död av en jägare som skulle koppla upp sin hund. Älgen saknade huvud samt ben.

Den misstänkte jägaren hävdar att han sköt älgen eftersom den var sjuk, men säger också att han fick skjuta vuxna älgar på marken. En mark som inte är registrerad och där endast kalvjakt är tillåten de första dagarna av älgjakten.

Flera vittnen kommer att höras under rättegången.

AKTUELLT

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser