Älgskyltar populära stöldobjekt

VÄRMLAND(JJ). Det är många vägskyltar som stjäls varje år i Sverige. De utländska turisterna verkar hysa en särskild förkärlek till älgskyltar.

Sveriges Radio P4 Värmland har pratat med en man, som bor i Tyskland, och han uppger att han är särskilt förtjust i skyltar från Värmland. Han har vägskyltar på väggarna i sin gillestuga och nu jagar han skyltar från Karlstad och Torsby. 
– Jag vet att jag inte gör rätt, men vi turister ger mycket pengar till Sverige, så jag tycker ni kan avvara några skyltar, det är inte så farligt!, säger mannen till Sveriges Radio P4 Värmland.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser