Älgko nära att drunkna

Domsjö (JJ) När en älgko med kalv var på väg att korsa Bäckfjärden brast isen för älgkon som fick kämpa för livet i det kalla vattnet.

Fjolårskalven klarade sig men kon gick dock igenom isen och räddningstjänsten som kallats till platsen ansåg att det inte fanns några förutsättningar att försöka rädda älgkon.

Kon kämpade sig fram och bröt en drygt hundra meter lång ränna genom slå sönder isen framför sig. Räddningstjänsten kallade på en jägare för att avgöra om kon skulle avlivas.

Samtidigt som jägaren Lasse Ström anlände tog sig kom upp på isen, skriver Allehanda. se

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser