Älgko misstänks vara tjuvskjuten

Piteå (JJ) En död älgko har hittats vid Granholmen, i Piteå kommun.Polisen misstänker att älgen har tjuvskjutits.

Polisen hittat spår på kroppen som tyder på att älgen skjutits. Det finns ett troligt ingångshål och eventuellt också ett utgångshål.
Polisen  har ingen misstänkt i dagsläget. Älgen ligger fortfarande kvar på platsen och den eventuelle tjuvskytten hade inte brytt sig om att slakta djuret.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser