Älgkalv observerad vid bostadsområde i Arjeplog

ARJEPLOG(JJ). En moderslös älgkalv har setts irra omkring i ett bostadsområde i Arjeplog. Älgkon gick tidigare genom isen och försöket att rädda älgen misslyckades. Älgkalven klarade sig och tog sig därifrån.

Älgkalven har tidigare setts i bostadsområdet Kyrkholmen.
Polisen i Arjeplog hoppas att kalven lämnas ifred och att den ska hitta tillbaka till skogen.
– Kalven har fått leva då den var så stor att det bedömdes att den skulle klara sig. Och vi vill inte försöka driva den från Kyrkholmen med risk för att den ger sig ut på den svaga isen, säger Martin Lestander, vid Arjeplogspolisen, till Norran.se.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser