Älgkalv hoppade in i vardagsrummet

Helsingborg(JJ) En älgkalv hoppade rakt in i ett vardagsrum i en villa i Helsingborg. Älgen avlivades av jägare som kallats ut till platsen.

Det var dessbättre ingen hemma i huset när älgen dök upp. En förklaring till händelsen kan vara att älgkorna föder kalvar nu, därmed stöts de gamla kalvarna bort.
 
– Kalvarna följer vägar, spår och älvar, och då kan de hamna där vi bor. Där finns mat och skydd, säger Göran Ericsson, professor i viltekologi på Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, till Expressen/expressen.se 

AKTUELLT

Möttes av död älgtjur i trädgården

Veddige (JJ) När Lisbeth Claessons sambo skulle åka till jobbet upptäckte han en älg som låg och sov i trädgården. Lisbeth väcktes och tillsammans smög de ut med kameran. Älgen visade sig dock inte sova. Intill garageuppfarten låg den fina älgtjuren död.

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser