Älgjaktspremiär blev björnjakt

Flykälen (JJ) I dag var fokus på älg när jägarna i Flykälen drog på jakt, men jakt är jakt och det visade sig att hundarna hittade björn i stället. Då fick man snabbt tänka om.

Robin Leandersson, Michelle larsson och Fredrik Ottosson med jämthunden Köpi och gråhunden Kallionateen Rainer.

Robin Leandersson, Laholm, som Jaktjournalen tidigare skrivit om i samband med björnjakt jagade i dag älg med sitt jaktlag i Flykälen inte långt från Föllinge i nordvästra Jämtland.

– Jag hade gått med min jämthund nu på förmiddagen och precis kopplat henne när grannjaktlaget hörde av sig och berättade att deras hundar hittat björn. Vi hade inte alls fokus på björn eftersom det är älgjaktspremiär och dessutom så få björnar kvar här i renbetesområdet, säger Robin.

Patrik Ingves gråhund samt en jämthund följde nu gemensamt efter en björn i gångstånd som gick över gränsen in i det älgjaktsområde Robin jagar i.

– Min kamrat Fredrik Ottosson som var med när jag sköt min första björn i fjol känner marken väl och jaktlaget ställde om. Jag och Fredrik postade vid en väg och efter ett tag klev björnen upp och stannade till 50 meter bortanför oss. Jag kunde fälla den på plats.

Robin Leandersson är ödmjuk inför det faktum att han återigen hamnade på rätt plats vid rätt tillfälle och ger både hundförare och jaktkamraten Fredrik Ottosson kred.

– Man jagar aldrig ensam. Varenda deltagare i jakten är viktig för det slutliga resultatet.

Den fällda björnen var en hanne på 120 kilo.

Nu hoppas Robin på att komma i pass på den jämtländska storoxen.

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Annonser