Älgjakt i centrala Älmhult

Älmhult (JJ) När aggressiva älgar upptäcktes skickade polisen jägare till centrala Älmhult.

Hur många älgar det rörde sig om var oklart men polisen tog emot flera samtal om älgarna, som sägs ha uppträtt mer eller mindre aggressivt.

Det finns inga uppgifter om att någon människa, eller älg, har kommit till fysisk skada under tiden som älgarna rörde sig i staden. Men eftersom det kom flera larm valde polisen att kalla in jägare. Däremot verkar jakten som påbörjades inte ha gått särskilt bra, inga älgar hittades.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser