Älgjägare vill få stopp på rendrivning med helikopter

En stugägare i Messlingen, Härjedalen, vänder sig till regeringen för att få stopp på rendrivning med helikopter. Orsaken är att den påverkar älgjakten negativt, enligt stugägaren.

– En stugägare i Messlingen vänder sig nu till jordbruksminister Eskil Erlandsson för att få stopp på rendrivning med helikopter i Mittådalens sameby.

Orsaken är att stugägaren menar att helikopterdrivningen påverkar älgjakten i området, uppger Sveriges Radio.

Stugägaren vill att regeringen beslutar om minskat renantal i Mittådalens sameby, att det sätts upp ett stängsel runt statens mark i området och att det blir föbjudet att driva renar och andra djur med helikopter, fyrhjulingar och motorcyklar i området.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser