Älgjägare vill att Holmen stoppar jakten under en tid

HÄLSINGLAND(JJ). Holmen bör stoppa älgjakten under en tid för att älgstammen ska få en möjlighet att återhämta sig - det menar älgjägare i flera jaktlag som jagar i Holmens älgskötselområde.

 – Det borde bli ett totalstopp under två – tre år. Som det ser ut nu är det närmast frågan om utrotning, säger en anonym älgjägare till Hudiksvalls Tidning.

Denne jägare är med i ett av lagen som jagar på Holmens älgskötselområde. Och jägaren hävdar att statistik visar att det är få älgar, under flera år, som fällts på jaktlagets område. 
Jägaren berättar för Hudiksvalls Tidning att också andra jaktlag har en liknande situation. 

Men distriktschefen Henrik Björkman menar att man inte kan stoppa jakten helt då det inte finns någon naturlig fiende till älgen i området. Dessutom pekar Björkman på att variationen av antalet älgar kan vara stor inom området. 
Det här rapporterar Hudiksvalls Tidning.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser