Älgjägare sköt björn som gick till anfall

Västernorrland (JJ) En älgjägare sköt på lördagen en björn som gick till attack.

Händelsen inträffade i Örnsköldsviks kommun och SVT Västernorrland rapporterar att älgjägaren och hans hund passerade ett björnide.

– Det var under pågående älgjakt som en jägare med hund stötte på en ensam björn. Björnen gjorde utfall och jägaren sköt den på nära håll, berättar polisens jourhavande förundersökningsledare Stefan Sundström för SVT.

En polisutredning har startats. Stefan Sundström tror dock att ärendet kommer att bedömas som att jägaren försvarat sig själv.

– En förundersökning om grovt jaktbrott har inletts men av allt att döma rörde det sig om nödvärn, säger Stefan Sundström till SVT.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Läraren som demonstrerade med Djurfront har lämnat sitt jobb

Folkhögskoleläraren som demonstrerade med Djurfront utanför Kupolen i Borlänge har lämnat sin tjänst på Brunnsviks folkhögskola. – Han jobbar inte på skolan längre, säger socialdemokratiska riksdagsledamoten Maria Strömkvist, som är styrelseordförande på skolan.

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼