Älgjägare sköt björn som gick till anfall

Västernorrland (JJ) En älgjägare sköt på lördagen en björn som gick till attack.

Händelsen inträffade i Örnsköldsviks kommun och SVT Västernorrland rapporterar att älgjägaren och hans hund passerade ett björnide.

– Det var under pågående älgjakt som en jägare med hund stötte på en ensam björn. Björnen gjorde utfall och jägaren sköt den på nära håll, berättar polisens jourhavande förundersökningsledare Stefan Sundström för SVT.

En polisutredning har startats. Stefan Sundström tror dock att ärendet kommer att bedömas som att jägaren försvarat sig själv.

– En förundersökning om grovt jaktbrott har inletts men av allt att döma rörde det sig om nödvärn, säger Stefan Sundström till SVT.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vargvalp konstaterad i Sjundareviret

Länsstyrelsen i Södermanlands län har fått en bild på en vargvalp i Sjundareviret och kan därför bekräfta att föryngring ägt rum, något som de tidigare förväntat sig men inte kunnat konstatera.

Ledare: Tio år av misslyckad vargförvaltning

Det må vara tioårsjubileum av Sveriges nya rovdjurspolitik, men jag ser ingen anledning att fira något. Kvar är bara bevisen för att beslutsfattare inte bryr sig om oss jägare, skriver chefredaktör Daniel Sachez.

Terroriserande älgar skjutna

Under två månaders tid har en älgko med två kalvar satt skräck i Lerumsborna. Två hundar har sparkats ihjäl och folk har blivit skadade och jagade. Nu har älgarna skjutits.

Bilden visar en gammal skottskada, menar SVA

Bilden från obduktionen visar det som SVA:s personal menar är en gammal skottskada på Älvkarlebyvargen. Veterinärerna håller för sannolikt att det är en kula som gått igenom nedre delen av buken på vargtiken.

Ny skjutbiograf i Skaraborg

Nu slipper jägare i Skaraborg resa långt för att uppleva rolig skytteträning mot rörliga mål på så kallad skjutbiograf. Ett stenkast från Hornborgasjön har nämligen Bosgården byggt en anläggning.

Länsstyrelsen Kalmar svarar på kritiken om lojakten

Svenska Jägareförbundet i Kalmar län riktar skarp kritik mot den knappa tilldelningen i vinterns licensjakt på lodjur. Länsstyrelsens vilthandläggare, Mattias Persson, svarar här skriftligt på kritiken och förklarar hur länsstyrelsen resonerat.
ANNONS ▼

Annonser