Älgjägare såg sju vargar utanför Gävle

Gävle (JJ) Christer Malmquist, älgjägare och ordförande i Kubbo jaktlag såg i helgen två vuxna vargar och fem valpar från sitt pass. Christer jagar i ett av Furuviks 18 jaktlag strax söder om Gävle.

Christer såg vargarna på långt håll – cirka 200 meter – och det hela var över på några sekunder. Men Christer Malmquist är helt säker på sin sak.

– Det är inget snack om att det var vargar. Två vuxna och fem valpar.

Han är ordförande i Kubbo jaktlag – ett av 18 jaktlag som delar på Furuviks jaktområde strax söder om Gävle som ringas in av E4:an och väg 76 som går genom Skutskär.

Av en slump tittade Christer Malmquist mot skogsvägen i närheten precis när en vuxen varg korsade den. Sedan kom ytterligare en vuxen varg och fem valpar.

Han meddelade jaktkompisarna och hundägaren kallade in sin hund. Sedan var jakten över.

– Det kändes osäkert att fortsätta. Två tre andra jaktlag gjorde samma sak, säger Christer Malmquist.

– När det är så ont om älg och ingen vågar släppa hunden är det ingen idé att nöta på till och med februari. Jag tror inte att vi jagar mer än halva november i år, säger Christer Malmquist till Gefle Dagblad.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Jaktlag bestulet på älgar

Jägarna i Hedens jaktlag i Norsjö i Västerbotten trodde inte sin ögon när de kom till älgslakteriet på torsdagsmorgonen – de skjutna älgarna hade stulits.
ANNONS ▼