Älgjägare räddad från båt

Sälen (JJ) En älgjägare blev på torsdagen nödställd i en båt i Västerdalälven. Räddningstjänsten fick rycka ut.

Det var strax före klockan 13 som larmet kom in till räddningstjänsten vilket SVT Dalarna var först med att berätta.

– Man sköt en älgkalv och den hamnade i vattnet. Då tog en jägare en båt och åkte ut i älven och försökte bogsera in kalven med ett rep, berättar räddningschef Bo Lundberg för Jaktjournalen.

Kalven sjönk

Det är strid ström på platsen, cirka två mil norr om Sälen, och det bar sig inte bättre än att älgkalven sjönk och jägaren var tvungen att kapa repet till kalven.

– Båten for med i strömmen på ett isflak och blev efter en bit ståendet mot en ö. Men det var så dåligt is att jägaren inte kunde ta sig i land på egen hand, berättar Bo Lundberg.

Räddningstjänstens personal ryckte ut och kunde med hjälp av rep dra in jägaren till land. Han klarade dramat oskadd, till och med torrskodd.

Älgkalven försvann med vattenmassorna i älven.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Locka vildsvinen med en majsbomb – här är receptet

Vildsvinen gillar majs. Vill du göra något lite extra på din åtel kan du därför jäsa majs och skapa en så kallad majsbomb. Den för vildsvinen ljuvliga doften brukar få även de mest skeptiska vildsvinen att bli nyfikna. Vi ger dig receptet.

Gamekeeper’s Odd Molly – vildsvinens skräck

På många håll i landets södra halva beskattas i dag viltet vid några få stora jakter per år. Vid dessa jakter krävs hundar och hundförare som verkligen gör sitt yttersta för att få fram så mycket vilt som möjligt till skyttarna. Den tyska jaktterriern Gamekeeper’s Odd Molly sköter denna uppgift på ett mycket förtjänstfullt sätt.
ANNONS ▼