Älgjägare jagad av björn – flydde upp i ett jakttorn

HÄLSINGLAND(JJ) Älgjägaren Thomas Olsson var ute med sin älghund för att träna, men plötsligt fick han istället fly för livet när en björn dök upp. Han tog sig upp i ett jakttorn och blev kvar där i åtta timmar. Thomas blev kvar i jakttornet ända till klockan fyra på morgonen.

Björnhonan kände sig störd av hunden och gick till anfall. Han försökte skrämma iväg björnen genom att avlossa ett skott. Sedan tog han sig upp i ett jakttorn. 

Hunden var dock inte rädd för björnen utan jagade den hela natten. 
– Jag hörde björnen vråla mot hunden, hon försvarade sina ungar och var riktigt elak, säger Thomas Olsson till Sveriges Radio P4 Extra

Tomas hade ingen telefon och satt i tornet ända till hans svärfar fann honom.
Ingen fick dessbättre några fysiska skador vid den dramatiska händelsen.
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Extra.

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser