Älgjägare jagad av björn – flydde upp i ett jakttorn

HÄLSINGLAND(JJ) Älgjägaren Thomas Olsson var ute med sin älghund för att träna, men plötsligt fick han istället fly för livet när en björn dök upp. Han tog sig upp i ett jakttorn och blev kvar där i åtta timmar. Thomas blev kvar i jakttornet ända till klockan fyra på morgonen.

Björnhonan kände sig störd av hunden och gick till anfall. Han försökte skrämma iväg björnen genom att avlossa ett skott. Sedan tog han sig upp i ett jakttorn. 

Hunden var dock inte rädd för björnen utan jagade den hela natten. 
– Jag hörde björnen vråla mot hunden, hon försvarade sina ungar och var riktigt elak, säger Thomas Olsson till Sveriges Radio P4 Extra

Tomas hade ingen telefon och satt i tornet ända till hans svärfar fann honom.
Ingen fick dessbättre några fysiska skador vid den dramatiska händelsen.
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Extra.

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.

Annonser