Älgjägare jagad av björn – flydde upp i ett jakttorn

HÄLSINGLAND(JJ) Älgjägaren Thomas Olsson var ute med sin älghund för att träna, men plötsligt fick han istället fly för livet när en björn dök upp. Han tog sig upp i ett jakttorn och blev kvar där i åtta timmar. Thomas blev kvar i jakttornet ända till klockan fyra på morgonen.

Björnhonan kände sig störd av hunden och gick till anfall. Han försökte skrämma iväg björnen genom att avlossa ett skott. Sedan tog han sig upp i ett jakttorn. 

Hunden var dock inte rädd för björnen utan jagade den hela natten. 
– Jag hörde björnen vråla mot hunden, hon försvarade sina ungar och var riktigt elak, säger Thomas Olsson till Sveriges Radio P4 Extra

Tomas hade ingen telefon och satt i tornet ända till hans svärfar fann honom.
Ingen fick dessbättre några fysiska skador vid den dramatiska händelsen.
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Extra.

AKTUELLT

Äldre man sköt på hjort bland villor – polisen utreder

En man i närmare 90-årsåldern misstänks för brott sedan han på måndagsmorgonen skjutit på en dovhjort inne i tätbebyggt område. – Det fanns inget kulfång på platsen. Det är bara tur om ingen fastighet i närheten träffats, säger eftersöksjägaren som larmades ut till händelsen.

Svenska Ulrika vann amerikansk jägartävling

Svenska Ulrika Karlsson-Arne har korats till vinnare i den amerikanska jägartävlingen Extreme Huntress. – Det som bland annat gav mig vinsten var att jag hade bra jakter, berättar Ulrika via telefon från USA.

Annonser