Älgjägare attackerad av björn

JÄMTLAND(JJ). Älgjägaren Nils Molund satt på pass, i trakterna kring Valsjöbyn nordväst om Östersund, när han plötsligt blev attackerad av en ilsken björnhona. - Björnen stöp fyra meter från mig - hade jag missat hade jag inte klarat mig helskinnad, säger Nils Molund till Expressen.

De var tio personer i jaktlaget och de hade skjutit en älgkalv när en annan hund började skälla.
Senare ropade Nils Molund på radion att det är en björn och därefter hördes tre skott.
Jaktledaren  Fredrik Myhr försökte ropa på Molund men fick inget svar och det var oroliga minuter innan de tagit sig till hans pass. Där hittade man den döda björnen och Molund som var chockad av händelsen.

Först hade Molund trott att det var älg som hunden skällde på men på cirka 50 meters avstånd såg han att det handlade om en björn. Han försökte gömma sig för att björnen inte skulle se honom, men till slut sprang hunden emot honom. Björnen såg då Molund och rusade mot honom.
När björnen var tio meter framför honom träffade han med första skottet.

Björnen fördes senare till polisen i Östersund. 
En polisutredning ska fastställa om jägaren handlade i nödvärn eller om det handlar om ett jaktbrott. 
Det här rapporterar Expressen.

AKTUELLT

Äldre man sköt på hjort bland villor – polisen utreder

En man i närmare 90-årsåldern misstänks för brott sedan han på måndagsmorgonen skjutit på en dovhjort inne i tätbebyggt område. – Det fanns inget kulfång på platsen. Det är bara tur om ingen fastighet i närheten träffats, säger eftersöksjägaren som larmades ut till händelsen.

Svenska Ulrika vann amerikansk jägartävling

Svenska Ulrika Karlsson-Arne har korats till vinnare i den amerikanska jägartävlingen Extreme Huntress. – Det som bland annat gav mig vinsten var att jag hade bra jakter, berättar Ulrika via telefon från USA.

Annonser