Älgjägare åtalas för farligt skottlossning

Sundsvall (JJ) En man i 60-årsåldern i Söråker åtalas efter att ha avlossat ett gevär i riktning mot två personer och bebyggelse under älgjakten.

Händelsen inträffade i september 2014 då mannen avlossade ett skott mot ett par älgar som korsade ett järnvägsspår. Cirka 150 meter bakom arbetade två personer med rälsen. De försökte varna mannen, som inte uppmärksammade det. I stället avlossade han ytterligare två skott mot älgarna.

Mannen misstänks nu ha brutit mot jaktlagen och framkallande av fara för annan. Enligt stämningsansökan har mannen riskerat såväl liv som egendom då det finns hus bakom platsen där älgarna sköts. Mannen nekar till anklagelserna då han hävdar att älgarna fanns nedanför banvallen med skog bakom som skydd, skriver Sundsvalls Tidning.

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Annonser