Älgjägare åtalad

Falun (JJ) En 54 årig älgjägare har åtalats efter att ha skjutit mot ett område där älglagets jaktledare befann sig.

54-åringen åtalas misstänkt för framkallande av fara. Mannen deltog i ett eftersök på älg och hade fått ett pass vid en väg. 54-åringen hade fått anvisningar av jaktledaren och skulle skjuta om älgen visade sig på vägen.
Enligt åklagaren lämnade mannen vägen  och gick in i skogen där han avlossade tre skott mot det skadade djuret. Jaktledaren befann sig då mycket nära och i den riktning som mannen sköt.

AKTUELLT

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser