Älghundklubben kör dubbla SM nästa år

Under gårdagens ordförandekonferens beslutade Svenska Älghundklubben att 2021 köra två mästerskap i anslutning till varandra.

Älghundsintresserade har extra mycket att se framemot nästa höst. Då körs två SM på raken. Foto: Per Jonson

Karl Johan Bergmark, ordförande för Svenska Älghundklubben berättar att Coronasituationen fick klubben att dra i handbromsen inför årets mästerskap som skulle arrangerats i Västernorrland.

På torsdagens ordförandekonferens kom Älghund-SM på tal och efter en diskussion beslutades att Västernorrlands lokalklubb nästa år ska få arrangera två mästerskap. Dels 2020 års mästerskap och dels 2021 års mästerskap.

Provrutor så det räcker

– Vi vill ju att kvalificerade hundar ska få göra upp om titeln. Jag tror det kommer bli ett riktigt bra arrangemang. Det finns provrutor så det räcker för alla deltagare.

Enligt Karl Johan Bergmark är det upp till varje lokalklubb att utse sin representant. En del klubbar har kval samma år som mästerskapet, andra utser kandidater baserat på föregående hösts meriter.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Fler ripor på fjället än i fjol

Kjell Brännström långvarig medarbetare på Jaktjournalen och jägare med stående fågelhund har deltagit i ripinventeringen i Norrbotten och är nyss hemkommen från Jokkmokksfjällen. – Det ser bättre än i fjol. Vi har räknat in fler kullar. Däremot har det varit färre kycklingar per kull, säger Kjell. Stora som trastar Kjell menar att fler inventeringsresultat bör
ANNONS ▼