Älghund-SM i full gång

Gällivare (JJ) Klockan sju släpptes de tio älghundar som ska göra upp om det svenska mästerskapet för älghundar. Flera av dem skäller just nu för fullt.

Jörgen Johansson, Västsvenska, får information om provområdet av fullmäktige Lennart Ölvebro.
SM-tävlingarna arrangeras av Norrbottens älghundklubb tillsammans med Svenska älghundklubben och Jaktjournalen.  Mästerskapet avgörs på marker öster och nordost om Gällivare i Norrbotten.

Jaktjournalen finns som vanligt på plats för att rapportera direkt här på hemsidan och i kommande nummer av tidningen.Direktsändningen av mästerskapet är öppen för alla. Klicka på länken undertill och följ den spännande tävlingen minut för minut.

PS! Några minuter före start meddelar Jaktjournalens chefredaktör Holger Nilsson att det ihållande regnet håller på att upphöra och man kan för första gången på ett par dagar se tecken på att molntäcket ska spricka upp.

Holger bevakar Kougstabackens Hero på morgonen och de tvingades på grund av en vindkantring att i sista stund byta startplats och beräknar att släppa några minuter efter sju. Temperaturen i Gällivare ligger  på morgonen kring fyra plusgrader.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser