Älghund-SM avgörs i Harsa

Järvsö (JJ) För 20 år sedan arrangerades det första SM:et för Älghundar i Harsa, utanför Järvsö. Nu är det återigen dags när Gävleborgs Älghundklubb arrangerar SM:et i Harsa.
I höst ska tio av landets bästa älghundar göra upp om SM-titeln i Harsa. Foto: Holger Nilsson

SM för älghundar har etablerat sig som ett prestigefyllt och spännande mästerskap som skapat ordentlig aktivitet i Svenska Älghundklubbens tio lokalavdelningar.

I början av 90-talet motionerade Gävleborgs Älghundklubb om arrangemang av ett SM för älghundar. Som så ofta får initiativtagaren också uppdraget att stå för det första arrangemanget, som också Gävleborgs Älghundklubb genomförde med bästa betyg.

Tävlingen förlades till skidanläggningen i Harsa och nu är det återigen dags för älghundfolket att mötas i Harsa.

– Tävlingsdag blir fredag den 26 september och vi hälsar älghundsfolket varmt välkomna, säger Karl-Evert Hellsén, ordförande i Gävleborgs Älghundklubb.

Varje lokalklubb skickar en representant. Detta sker efter lokala uttagningstävlingar.

Jaktjournalen kommer också att finnas på plats och bland annat direktsända på www.jaktjournalen.se

SM:et är ett samarrangemang mellan Gävleborgs Älghundklubb, Svenska Älghundklubben och Jaktjournalen.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser