Älghund sköts på oregistrerad mark

Agunnaryd (JJ) En älghund sköts under älgjakten när den passerade med älg genom en jaktmark som är oregisterad för älgjakt. Jaktledaren i det lag som använde jakthunden menar att olyckan kunnat undvikas om oregistrerade älgjaktsmarker tas bort.

Jaktledaren Ingemar Nilsson som dessutom är far till hundföraren som miste sin jakthund menar att oregistrerade marker leder till ogenomtänkta och stressade skottsekvenser eftersom jakten i områdena är begränsad i tid. 

– Generellt tycker jag att detta är vansinne. Jag har varit jaktledare i 30 år och alltid jobbat för säkerhet med röjda pass och torn som fungerar och att man inte håller sig i gränserna. På den här typen av jakt har du två dagar på dig att fälla en älg och får du chansen så gör du precis vad som helst, skjuter genom buskar och annat. Jägarna måste självklart vara stressande, säger han till Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Ingemar Nilsson menar att myndigheterna borde gripa in och stoppa den här typen av jakt.

Vi andra får rätta oss efter regler och lagar men dessa jägare kan göra precis som de vill. De kommer till serverat bord och jagar i två dagar, säger han till Sveriges Radio P4 Kronoberg.

AKTUELLT

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser