Älghund sköts i hägn

Hemmingsmark (JJ) En älghund sköts till döds efter att den tagit sig in i ett hjorthägn i Hemmingsmark, skriver Piteåtidningen.

Jägaren hade kontakt med sin hund via GPS-mottagare, hunden spårade älg innan kontakten plötsligt bröts.

Ägaren till hjorthägnet som sköt hunden genom halsen och sändarhalsbandet hävdar skyddsjakt. Han berättar för tidningen att hunden attackerade och jagade hjortarna, att han inte fick fast den och till sist bara såg en utväg – att skjuta hunden.

Hundägaren menar att Barr, en 2,5 år gammal gråhund, borde gått att stoppa på annat sätt. Polisen är inkopplad. Händelsen inträffade i onsdags utanför Piteå.

AKTUELLT

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser