Älgförvaltningen i Gävleborg uppdateras

Gävleborg (JJ) Länsstyrelsen i Gävleborgs län har beslutat om nya älgförvaltningsgrupper för länets inrättade älgförvaltningsområden samt utkommit med en reviderad version av riktlinjer för länets älgförvaltning.

Länsstyrelsen har som uppgift att besluta om älgförvaltningsgrupper för länets inrättade älgförvaltningsområden. Dessa utses för en period om tre år och består av sex ledamöter där tre av dessa representerar markägarintresset och tre representerar jägarintresset. Det är de berörda organisationerna som till länsstyrelsen inkommer med nomineringar av ledamöter. Utifrån dessa fattar sedan länsstyrelsen beslut.

Länsstyrelsen har även reviderat de övergripande riktlinjerna för länets älgförvaltning. Detta i samarbete med länets viltförvaltningsdelegation och som ett led i en adaptiv älgförvaltning.

Detta skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande i dag. På deras hemsida finns mer info om de reviderade riktlinjerna.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser