Älgexport till Danmark och Skottland

Danmark (JJ) Nu vill även danskarna ha svenska älgar.

Tidigare har Sune Häggmarks älgfarm i Orrviken i Jämtland fått i uppdrag att återföra skogens konung till Skottland. Delar av Skottland ska nämligen återplanteras med skog och älgar så att miljön blir som den var för 1000 år sen.
I Danmark ska Naturskyddsföreningen föreslå att miljöministerns råd för viltvård diskuterar förslaget om älgimport från Sverige.
Sex områden på Jylland och Själland lämpar sig för frigående älg, enligt en rapport som Danmarks miljöundersökningar sammanställt för naturskyddsföreningens räkning

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser