Älgen dog i familjens trädgård

Rosvik (JJ) Att det rör sig älgar på gårdarna i Rosvik är inte ovanligt. Men att de plötsligt lägger sig ner och dör i trädgården är desto ovanligare.

Fredrik Nyström och Camilla Remahl kom hem till villan i Rosvik på tisdagskvällen började deras hundar skälla eftersom det stod en älg i trädgården.

Trots att Fredrik Nyström gick ut med en kastrull och skramlade på rätt ordentligt ville älgen inte lämna trädgården.

På morgonen hade älgen flyttad sig och låg under en rönn. Då rörde den lite på huvudet.

– Älgen dog senare på morgonen, säger Fredrik Nyström.

Fredrik Nyström har talat med en viltkonsulent som lanserat en eventuell dödsorsak.

– En sak skulle kunna vara om den tuggat i sig idegran, den är giftig för älgar. Om det finns här, vi har inga i alla fall, säger Fredrik Nyström, till Norrbottens Kuriren.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser