Älgdöden kan påverka jakten i Blekinge

Har det dött ovanligt många älgar inom ett område kan det komma att påverka jakten nu till hösten. Länsstyrelsen i Blekinge samlar nu in uppgifter om var döda älgar hittats under vintern.

Om speciella områden är drabbade av älgdöd kan man fundera på vad det betyder, säger Maria Enarsson jakthandläggare på länsstyrelsen till Blekinge Läns Tidning.

Ska gå till botten med älgdöden
Många älgar i södra Sverige har dött, i Blekinge hittade man förra året 80 döda älgar och troligtvis beror det på B-vitaminbrist. Torsten Mörner, Statens veterinärmedicinska anstalt, säger till Nyheterna P4 Kalmar orsaken kan bero på ämnen som vi släpper ut i naturen eller en miljöförändring.

Statens Veterinärmedicinska anstalt ska under kommande år koncentrera sig på att obducera älgar för att se om det finns något generellt i älgstammen som gör att de drabbas av de här symptomen.
Problemet kan även spridas till andra delar av landet.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser