Älgdöden kan påverka jakten i Blekinge

Har det dött ovanligt många älgar inom ett område kan det komma att påverka jakten nu till hösten. Länsstyrelsen i Blekinge samlar nu in uppgifter om var döda älgar hittats under vintern.

Om speciella områden är drabbade av älgdöd kan man fundera på vad det betyder, säger Maria Enarsson jakthandläggare på länsstyrelsen till Blekinge Läns Tidning.

Ska gå till botten med älgdöden
Många älgar i södra Sverige har dött, i Blekinge hittade man förra året 80 döda älgar och troligtvis beror det på B-vitaminbrist. Torsten Mörner, Statens veterinärmedicinska anstalt, säger till Nyheterna P4 Kalmar orsaken kan bero på ämnen som vi släpper ut i naturen eller en miljöförändring.

Statens Veterinärmedicinska anstalt ska under kommande år koncentrera sig på att obducera älgar för att se om det finns något generellt i älgstammen som gör att de drabbas av de här symptomen.
Problemet kan även spridas till andra delar av landet.

AKTUELLT

Vi är Jaktjournalen: Marcus vann en plats hos oss

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår redaktör Marcus Holms tur.

Annonser