Älgbörs för jägare utan jaktmark

Sveaskog startar en Internettjänst där jägare utan mark kan hitta älgjakt. Älgbörsen är en annonsmarknad där jägare kan annonsera efter jakt på "lediga älgar som jaktlag inte har möjlighet att fälla själva".

– För jaktlagen innebär Älgbörsen en möjlighet att dryga ut kassan och för jägare utan jaktmark innebär den möjlighet till värdefulla jaktupplevelser. De signaler vi har fått hittills tyder på att intresset för tjänsten är mycket stort, säger man från ansvarigt håll på Sveaskog.
En jägare som hoppas komma i kontakt med jaktlag via Älgbörsen är Jerk Lundholm från Falun.
– Det här är ett upplägg som passar mig perfekt, säger Jerk Lundholm. För mig handlar det om att få komma ut och vidga mina vyer, att få jaga på nya marker som jag inte sett förut.
Jägaren jagar i samarbete med ett jaktlag som arrenderar mark av Sveaskog. Jaktlaget ansvarar för jaktledning, transport och kötthantering. Bokning sker elektroniskt via Älgbörsen på Sveaskogs webbplats www.sveaskog.se/jfn

AKTUELLT

Finsk seger på nordiska mästerskapen

Luleå (JJ) De finska stövarekipagen tog hem segern både individuellt och i lag när Nordiska Stövarmästerskapet arrangerades första helgen i december av Norrbottens läns stövarklubb.

Annonser