Älg sparkade kvinna

Luleå (JJ) En kvinna i 50-årsåldern blev svårt sparkad av en älg i ett villaområde i Bredviken i Luleå. Älgen sparkade henne i huvudet och bröstkorgen. Hon fick åka med ambulans till Sunderby sjukhus.

Nils Göran Berglund stod och skottade snö när han hörde ett skrik av en kvinna. Skriken visade sig komma från sin blivande sambo som just blivit påsprungen av älgen. Kvinnan var ute i skogen med sina småhundar när olyckan plötsligt var framme.

– När hon var cirka 10-20 meter från vägen vände den huvudet mot henne, springer omkull henne och hon får en spark i tinningen och i bröstkorgen, säger Nils Göran Berglund, till tidningen Expressen. Enligt polisen fick kvinnan skador i ansikte, käke och även på kroppen. Polisen har beslutat att jägare ska avliva älgen och försöker ta reda på hur attacken gick till.

– Vi vet inte exakt vad som har hänt, säger Catrin Hedqvist, vakthavande befäl på Norrbottenspolisen.
I fredags blev även Sten Persson, 69, attackerad av en älg i samma område, vilket Norrbottens-Kuriren var först med att berätta. Han var ute med sin hund när han plötsligt blev omkullsprungen av en älg.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser