Älg och jämthund dödsstörtade

Örnsköldsvik (JJ) Efter att en hund och älg störtade och dog vid en grustäkt har länsstyrelsen i Västernorrland polisanmält företaget som äger grustäkten. Företaget kan ha brutit mot villkoren som finns i tillståndet för täkten.

Grustäkten blev en dödsfälla. Foto: Istock

Under älgjakten i september störtade en jämthund och en älg ner för ett stup vid en grustäkt i Arnäsområdet. Både hunden och älgen avled av fallet.

Efter händelsen har nu länsstyrelsen polisanmält företaget som äger grustäkten, för otillåten miljöverksamhet.

– Ett av villkoren i tillståndet för grustäkten är att förhindra att finns en risk för fallolyckor. Eftersom det skedde en olycka kan man starkt misstänka att villkoret inte följs.

Vi har ansvar för tillsynen och har en skyldighet att göra en polisanmälan om det finns en misstanke om att man har brutit mot bestämmelserna, säger Gunilla Nordenmark, miljöhandläggare på länsstyrelsen i Västernorrland, till Allehanda.se.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Livet utan Klarna kan bli bra för Fritid och Vildmark

Piteå (JJ) Telefonerna har gått varma hos Fritid och Vildmark sedan det offentliggjordes att Klarna sagt upp deras avtal. – Vi får fått jättemånga stöttande samtal och erbjudande från sju-åtta andra företag som vill hitta kreditlösningar för våra kunder, berättar Seved Wiklund.

Annonser