Älg gick i väggen

Nossebro (JJ) Folk som promenerade förbi fastigheten möttes av vidrig stank i två veckors tid. Till sist hittades orsaken till lukten. I garaget på fastigheten låg nämligen en död älg.

Kanske inte riktigt den plats man förväntar sig att hitta en älg på. Foto: Privat
Fyndet gjordes i garage en bit utanför Nossebro. Garaget på fastigheten används inte längre utan tjänar nu för tiden som förråd. Dörrarna brukar stå öppna.

Bo Andersson, bor inte långt från fastigheten och när han fick höra att det var en älg som låg där blev han förvånad.

– Min fru och dotter hade ju känt lukten i två veckor när de gick förbi och rastade vår hund. Jag jagar ju älg och vet att de brukar komma ner till byn och äta äpplen. Den här älgen måste blivit skrämd av något och dundrat in i garaget där den fastnade och bröt nacken.

Enligt Bo Andersson som inspekterade älgen kan den inte legat och sparkat allt för länge.

– Det verkar som om den bröt nacken i ett rätt tidigt läge. Hade den bara suttit fast och svultit ihjäl skulle både boende på fastigheten och förbipasserande sannolikt hört den. En älg dör ju inte så fort.

Så fort älgen, en kviga, uppdagades fraktades den bort och grävdes ner.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Annonser