Alerta älgjägare löste fallet med stulen lastmaskin

Älgjägare i Riddarhyttan i Västmanland löste på onsdagen fallet med en stulen lastmaskin.

Älgjägare hittade den stulna lastmaskinen, en en L130E värd en halv miljon kronor. Arkivbild: Gettyimages

Fagersta Nyheter skriver på Facebook att lastmaskinen, som är värd en halv miljon kronor, stals från Östmarks bildemontering i Riddarhyttan i Skinnskattebergs kommun natten mot onsdagen.

Men tjuvarna valde fel ställe att mellanlagra stöldgodset på. Älgjägare påträffade den nämligen senare under onsdagen, cirka 150 meter in i skogen från bildemonteringen.

Hade kört genom bommen

Det var en efterlysning på Facebook som gjorde att älgjägarna omedelbart förstod vad det var för lastmaskin de hittat.

– De hade kört med den genom bommen som såg ut som ett S efteråt och sedan efter riksvägen och därefter 150 meter in i skogen. Antagligen hade de väl tänkt hämta den med nån trailer, säger Jonny Östmark till Fagersta Nyheter.

Han tycker att det är skönt att det dyra fordonet kommit till rätta och är tacksam för jägarnas insats.

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ubsola Ansgar – bra nedärvare byggd för jakt

Jakt med tax är en jaktform Maria Nordström, Götene aldrig tröttnar på. Hennes duktiga strävhårshane Usbola Ansgar var startskottet på en fantastisk tävlingskarriär och uppfödning som har resulterat i många fantastiska jaktupplevelser.

DEBATT: ”Länsstyrelsens jaktförbud kommer knäcka rapphönan”

Länsstyrelsen i Hallands läns yttrande över preliminära förslag till jakttidsändringar innehåller ett flertal slutsatser baserade på egna agendor och tyckande av föredragande tjänsteman. Att införa jaktförbud på rapphöna är det mest allvarliga, skriver tidigare ordförande i Jägareförbundet Halland, Boo Å Wallén.
ANNONS ▼