Åländsk ejderjakt i fara

Åland (JJ) EU-kommissionen vill stoppa den åländska vårjakten på gudingar, rapporterar Svenska Dagbladet.

Vårjakten på ejderhannar, gudingar är en tradition på Åland, men nu EU-kommissionen åländska myndigheter med EU-domstolen om de inte tar tag i frågan inom två månader.

”Den ogynnsamma bevarandestatusen gör att villkoren för ett undantag inte uppfylls och det faktum att de tillåtna jaktkvoterna inte utgör ett litet antal av populationen” skriver EU-kommissionen.

 

AKTUELLT

Hundstopp vid björnåtel ska skydda honor med ungar

Stockholm (JJ) Nu kommer en ny förklaring till varför det är förbjudet för björnhundar att ta upp spår vid åtel. Regeln ska skydda honor med ungar, säger Per Risberg, handläggare på Naturvårdsverket, i Jaktjournalens webbradio.

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser